Sportski vremeplov – MOSI Užice 1971

1008

Užice je samo jednom bilo domaćin Međurepubličkih omladinskih sportskih igrara (MOSI). BIlo je to u leto 1971. godine. Na tu sportsku manifestaciju, verovatno najveći sportski događaj u istoriji Užica, podsećaju akteri: Blagoje Gukić, Slavoljub Kuzmanović, Milena i Pavle Zlatić.

U Užicu je 1971. godine održana najveća sportska manifestacija u istoriji ovog grada. Od 18-og do 23-eg jula 1971. na gradskom stadionu i još desetak borilišta u Užicu i okolini održane su 18-te Međurepubličke omladinske sportske igre.

Učestvovalo je 1.620 sportista iz 19 gradova. Takmičenja su održana u 13 sportskih disciplina.  Kao „grad pobratim“ tadašnjeg Titovog Užica učestvovala je i ekipa Titovog Velesa u Makedoniji.

U tih pet julskih dana Užice je bilo grad sporta i mladosti. To je bila manifestacija koja je okupljala sportiste sa tromeđe Srbije – BiH – Crne gore.

Za više detalja možete pogledati rubriku „Sportski vremeplov“ iz emisije „Sportski miks“:

[label_badget type=“label“ style=“info“]Autor: Zoran Žeravčić
Snimljeno: avgust 2016.
Emisija: SPORTSKI MIKS – rubrika SPORTSKI VREMEPLOV
Emiter: TV 5, Užice[/label_badget]

Uz trijumf 1971. godine, sportisti Užica još tri puta bili su pobednici MOSI-ja.

Ove igre, u međuvremenu, više nikada nisu organizovane u Užicu.
To bi moglo da se promeni 2019-te za kada Sportski savez Užica najavljuje da će biti podneta kandidatura za organizaciju ove velike sportske manifestacije.

U nastavku možete pogledati [tooltip title=“slike korišćene u emisiji SPORTSKI MIKS“]galeriju povezanih slika[/tooltip]:

MOSI igre, Užice 1971