Glumac Dejan Maksimovic (Užice)

0
523

Dejan Maksimović, rođen 1994. godine u Užicu, gde je završio Ekonomsku školu. Diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borisa Isakovića. Master studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu; mentori: Leon Lučev i Ermin Bravo.

Igrao u predstavama: “Šesti oktobar” – Narodno pozorište Niš, “Kako ja ovo sinu da objasnim?” – Reflektor teatar, Beograd, “Na dnu” – Pozorište Promena, Novi Sad, “Život provincijskih plejboja…” – Pozorište Promena, Novi Sad…

TV serije: “Preživeti Beograd”, “Neki bolji ljudi”, “Košare”…

Projekat „Moj grad za moju budućnost“ sufinansiran je od Ministarstva kulture i informisanja RS. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Previous articleVajar Mirko Antonije Malešić (Prijepolje)
Next articleSlikar Anastasija Bogdanović (Čajetina)
Zoran Žeravčić novinar iz Užica, završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu 1983. godine. Deset godina bio zaposlen u Vestima i Radio Užicu, a zatim 23 godine dopisnik Radio Beograda 1 iz Zlatiborskog okruga. Objavio je "Hroniku Drežnika" (2004), bio u uredničkom timu "Užičkog leksikona" za oblast sporta (2011), koautor knjige "Mikoš i Kojadin - legende užičkog sportskog novinarstva" (2015) i autor knjige "Milorad Aleksić - život ispunjen pregalaštvom" (2018). Od osnivanja Udruženja "Kolektiv Užice", januara 2016. godine, za štampu je kao kourednik priredio knjige Radovana Popovića "Osmeh rodne godine", Miodraga Vergovića "Stazama života" i "Los... los... weg!", kao i knjigu "Bunt i snovi Andrije Lojanice".