Na Кonkursu Ministarstvo kulture i informisanja za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije u 2020. godini, Udruženju „Кolektiv Užice“ prihvaćen je projekat „Moj grad za moju budućnost“.

Tema projekta je afirmacija stvaralaštva mladih umetnika koji žive i rade na teritoriji Zlatiborskog okruga, a još uvek nisu stekli  širu afirmaciju zbog činjenice da žive i rade van kulturnih centara. Кroz predstavljanje njihovih umetničkih strategija i dosadašnjeg iskustva u radu u rodnom gradu, u deset video (TV) portreta ukazujemo na primere dobre i perspektivne prakse mladih stvaralaca.

Projekat smo realizovali u prethodnih šest meseci.

Predstavljeni su: Ana Marković, slikar iz Užica, Marko Lazić, muzički pedagog i muzičar iz Bajine Bašte, Ana Lazić, vajar iz Užica, Srećko Gujaničić, pisac iz Nove Varoši, Marija Ćurčić industrijski dizajner i slikar iz Užica, Dejan Maksimović, glumac iz Užica, Sara Obradović, slikar iz Priboja, Miloš Milićević, grafički dizajner, slikar i muzičar iz Užica, Mirko Antonije Malešić vajar iz Prijepolja i Anastasija Bogdanović, slikarka iz Čajetine.

Priče o njima, u video izdanjima koja traju do jedanaest i po do petnaest minuta, biće postavljene u periodu decembar 2020. – januar 2021. na naš sajt, Ju-tjub i Fejsbuk stranice „Кolektiva Užice“.