„Sportski miks“ u decembru

279

„Sportski miks“ je u decembru 2016. imao četiri izdanja.
U prva dva emitovane su aktuelne rubrike – izveštaji sa košarkaških i odbojkaških utakmica (Sloboda, Zlatibor, Plej of, Jedinstvo, Užice). Analizirali smo rezultate Streljačke družine „A. Dejović“ u 2016, govorili o planinarenju kao rekreaciji i sportu. Obeležili smo Dan sportskih novinara Užica.
U okviru „Sportskog vremeplova“ emitovene su dve rubrike: uspesi tekvondistkinje Dese Bogosavljević 1993/94, pobede užičkih ribolovaca na državnim prvenstvima početkom 90.-ih godina prošlog veka.
Dve poslednje emisije ispunile su reprize šest rubrika „Sportskog vremeplova“.
Od sredine avgusta do kraja 2016. emitovano je 20 emisija „Sportskog miksa“.

U 2017. godini planiramo nastavak rada, ukoliko naš projekat dobije podršku lokalnih samouprava (Užice, Čajetina, Požega, Kosjerić)na konkursima za finasiranje medijskih sadržaja.

Prethodni tekst„Sportski miks“ u novembru
Sledeći tekst„Krugovi kulture“
Zoran Žeravčić novinar iz Užica, završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu 1983. godine. Deset godina bio zaposlen u Vestima i Radio Užicu, a zatim 23 godine dopisnik Radio Beograda 1 iz Zlatiborskog okruga. Objavio je "Hroniku Drežnika" (2004), bio u uredničkom timu "Užičkog leksikona" za oblast sporta (2011), koautor knjige "Mikoš i Kojadin - legende užičkog sportskog novinarstva" (2015) i autor knjige "Milorad Aleksić - život ispunjen pregalaštvom" (2018). Od osnivanja Udruženja "Kolektiv Užice", januara 2016. godine, za štampu je kao kourednik priredio knjige Radovana Popovića "Osmeh rodne godine", Miodraga Vergovića "Stazama života" i "Los... los... weg!", kao i knjigu "Bunt i snovi Andrije Lojanice".