Dva medijska projekta udruženja „Kolektiv Užice“ u 2018. godini

349

Ove, 2018. godine Udruženje „Kolektiv Užice“ realizovaće dva medijska projekta, prihvaćana na konkursima opština Čajetina i Požega.

Opština Čajetina sufinasiraće projekat „Zlatiborom širom – prilozi za istoriju Zlatibora i Zlatiboraca prve polovine XX veka“. Projektom je obuhvaćeno preko 20 tema iz prošlosti Zlatibora, nastalih istraživanjem fondova, novina, časopisa, fotografija iz prve polovine XX veka… Ovi izvori nude raznovrsne teme, od turizma i saobraćaja, do zanimljivih službenih beleški koji se odnose na manje ili više značajne teme za razvoj Čajetine i Zlatibora. Namera je da se predstave događaji i ljudi, koji su u raznim oblastima i na različite načine utkani u istoriju ove sredine. Projekat se zasniva na tekstovima kao i reprintima dokumenata koji na poseban (uglavnom šaljiv) način govore o Zlatiborcima.

Pored našeg sajta članci iz projekta „Zlatiborom širom – prilozi za istoriju Zlatibora i Zlatiboraca prve polovine XX veka“ biće objavljivani u „Zlatiborskim vestima“, glasilu opštine Čajetina.

Opština Požega sufinasiraće projekat „Požeški poetski krug“. Projekat predstavlja šest požeških pesnika s namerom da publici približi njihov pesnički rad, sferu interesovanja, mesto u srpskom pesništvu i nagrade. Biće snimljeno šest desetominutnih tematskih rubrika koje mogu biti uobličene u dve polusatne TV emisije. Imena pesnika čije stvaralaštvo će biti predstavljeno biće uskoro definisana.

Video materijal iz projekta „Požeški pesnički krug“ biće objavljen na našem sajtu i ponuđen za emitovanje TV stanicama iz Užica i Požege, ali i TV kućama sa nacionalnom frekvencijom.