Naš novi projekat „Požeški likovni krug“

Kroz desetominutne video-zapise predstavićemo nekoliko likovnih stvaralaca iz Požege

0
125

Na Medijskom konkursu opštine Požega za 2019. godinu, Udruženju „Kolektiv Užice“ prihvaćen je projekat „Požeški likovni krug“. Tako smo posle prošlogodišnjeg projekta „Požeški poetski krug“, dobili priliku da nastavimo da predstavljamo požeške kulturne delatnike – kako one koji su rođeni u Požegi a svoj kreativni potencijal iskazali u drugim sredinama, tako i one koji su život vezali za istu (zavičajnu) adresu.

Pošto smo dobili manje sredstava nego što je zahtevao projekat po našem predlogu, ne možemo predstaviti sve likovne stvaraoce koji to zaslužuju, ali se nadamo da ćemo biti u prilici da ovaj projekat nastavimo i zaokružimo naredne godine.

U realizaciju (snimanje, montaža) krećemo u septembru.
Do kraja 2019. godine na našem sajtu bićete u prilici da vidite desetominutne priče o nekoliko požeških likovnih stvaralaca, među kojima će svakako biti vajar Milutin Vidić (1939-2007).

Previous articlePorodilište u Dositejevoj 5
Next articlePrve reklame zlatiborskog turizma
Zoran Žeravčić novinar iz Užica, završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu 1983. godine. Deset godina bio zaposlen u Vestima i Radio Užicu, a zatim 23 godine dopisnik Radio Beograda 1 iz Zlatiborskog okruga. Objavio je "Hroniku Drežnika" (2004), bio u uredničkom timu "Užičkog leksikona" za oblast sporta (2011), koautor knjige "Mikoš i Kojadin - legende užičkog sportskog novinarstva" (2015) i autor knjige "Milorad Aleksić - život ispunjen pregalaštvom" (2018). Od osnivanja Udruženja "Kolektiv Užice", januara 2016. godine, za štampu je kao kourednik priredio knjige Radovana Popovića "Osmeh rodne godine", Miodraga Vergovića "Stazama života" i "Los... los... weg!", kao i knjigu "Bunt i snovi Andrije Lojanice".